La Butte aux Bois maatwerk L-elementen

La Butte aux Bois in Lanaken

De sfeer van een hotel start of stopt niet aan de voordeur. De buitenruimtes en de aankleding ervan maken onlosmakelijk deel uit van de totaalbeleving. Het eerste vijfsterrenhotel van Limburg weet dat maar al te goed. Het gerenommeerde Domaine La Butte aux Bois vond een oplossing die de stijlvolle en tijdloze look van het hotel nog extra versterkt.

Een tiental witte bollen in gegoten beton met een diameter van 40 cm rijzen op uit een vloer van Rockstone Big White tegels, geproduceerd door Ebema. De bollen vallen op door hun eenvoud, maar tegelijkertijd stralen ze een finesse uit die doorheen heel het hotel voelbaar is. Tijdloos, iconisch én… pragmatisch. Deze onverzettelijke erewachten begeleiden de gasten naar de ingang. Met de tegels als witte loper. Tegelijk scheiden ze smaakvol inrit en voetgangersgedeelte.  

 

De natuurlijke niveauverschillen van de ligweide achteraan het gebouw worden overbrugd door brede witte L-elementen. Speciaal voor dit project ontwikkelde het Ebema_CustomConcrete team een L-element in Cream Velvet architectonisch beton, dat qua esthetiek en afwerking alle bestaande types overtreft. De L-elementen hebben een lengte van vier meter en een hoogte van tachtig centimeter. Een strakke en discrete omkadering voor de kunstobjecten die als klaprozen uit het landschap opschieten.

Op dezelfde locatie werden ook Megasmooth-trappen geïnstalleerd om de verschillende niveaus met elkaar te verbinden. Aan de ene kant was een snelle plaatsing belangrijk. Aan de andere kant wilde La Butte aux Bois een visueel mooi resultaat. Ebema_CustomConcrete verzoende die twee eisen. Het team ontwierp monoliete trapblokken met elk twee treden. Samen met de L-elementen en de Megasmooth-tegels van het pad vormen ze een opvallend contrast met het gras, wat een interessant visueel beeld met een rustige uitstraling oplevert.

Een snelle plaatsing en een visueel mooi resultaat. Ebema verzoende die twee eisen.

De woordvoerder van La Butte aux Bois:

“We kozen voor Ebema omwille van hun efficiënte en elegante oplossing. Dankzij de witte kleur wordt de inkom gedefinieerd en is ze onmiddellijk herkenbaar. Bovendien waren alle prefab betonelementen van Ebema volledig op elkaar afgestemd. Ze vormen één mooi esthetisch uniform geheel. En niet onbelangrijk: beton is een duurzaam product, waarmee ook de buitenaanleg deel uitmaakt van het ecologische karakter van La Hostellerie.”

Ebema deed nog een extra inspanning. De producten kwamen op de werf aan via JIT [just-in-time]-levering. De producten werden dus meteen verwerkt en moesten niet meer gestockeerd worden op de werf.